Projectes comunitaris de l’Escola de Música a centres premianencs, admesos al programa araArt de la Generalitat

Els projectes Mar de Cordes, Mar de Batucada i Mar de Vents, que l’Escola Municipal de Música està duent a terme a les escoles Montserrat, Mar Nova i Sant Cristòfol, han estat admesos al programa d’innovació pedagògica araArt de la Generalitat de Catalunya. Aquest programa busca afavorir projectes artístics que es realitzin als centres d’educació infantil, primària o secundària, en col·laboració amb una escola artística o institucions similars i que promoguin la igualtat i la millora de les capacitats i competències de l’alumnat que hi participa.

Mar de Cordes, Mar de Batucada i Mar de Vents es basen en el fet que els professors de l’Escola de Música es desplaçen un cop per setmana als centres per ensenyar a tocar instruments. Fins ara estava en actiu el projecte Mar de Cordes a l’escola Montserrat, on s’ensenya als alumnes a tocar instruments de corda fregada, com ara violoncel, viola i violí. Aquest curs s’hi ha sumat l’escola Sant Cristòfol amb el projecte Mar de Vents en el qual s’ensenya als estudiants a tocar instruments de vent-metall com són la trompeta o el bombardí i també el projecte Mar de Batucada a l’escola Mar Nova per aprendre a tocar instruments de percussió. L’objectiu és fer arribar als alumnes d’aquests centres l’aprenentatge d’un instrument.

La intenció és que en els pròxims cursos es vagin sumant la resta d’escoles a aquesta iniciativa, sempre amb instruments diferents, de manera que en el futur es pugui arribar a organitzar una formació musical de les escoles de Premià de Mar preparada per oferir concerts.